Repstart för Illervillervalla på Teater Tre

Den 15e december är det urpremiär för Illervillervalla på Teater Tre i regi av Liv Elf Karlén.

Illervillervalla är den tredje föreställningen i trilogin om barn och makt. Varför? Därför! Annars… (3-6 år) som hade premiär 2018 behandlade maktperspektivet mellan barn och föräldrar, den andra föreställningen Osamsas (4–8 år) med premiär 2022 tar upp maktperspektivet mellan syskon. I Illervillervalla flyttar perspektivet i stället från familjen till maktperspektivet barn och samhälle.

I Illervillervalla kommer publiken återigen att få möta Karin Bergstrand och Otto Milde på scen. Deras närvaro och publikkontakt lockar alltid till engagemang och skratt hos både små som stora, och det kommer de att göra även den här gången.

OM FÖRESTÄLLNINGEN

Halva tiden, dubbel nytta! Förskolan Gnagaren står inför en revolution.

Regler, regler och åter regler – vissa förstår man, andra inte. Att man ska sitta still och äta äpple, det förstår man, men varför man bara får sladda runt på cyklarna på onsdagar, det är det ingen som förstår. Vem bestämmer över bestämmandet på det här stället?

Krav och förväntningar växer plötsligt i en hisnande takt. Illrar fostras nu med en turbohastighet. Att lära sig geografi och tunnelgrävning samtidigt, är väl inga problem? 

Spara, spara, spara! På tid! Tid är pengar.

Pedagogerna, som tidigare kunde lockas in i lekbubblans tidlösa rytm, har dragits in i en villervalla av att skynda och regler. 

Något måste göras! Revolution!

I den actionfyllda sagan "Illervillervalla" får vi på ett varmt och humoristiskt sätt bearbeta frågor om barn, makt och samhälle på en nivå som rör alla, stora som små. 

Regissören Liv Elf Karlén och skådespelarna Karin Bergstrand och Otto Milde gestaltar detta fantastiska äventyr med dockspel, och med deras oöverträffliga humoristiska timing som tar avstamp i deras gedigna bakgrund inom den fysiska teatern.

Liv Elf Karlén

Regi Liv Elf Karlén 
Medverkande 
Karin Bergstrand och Otto Milde
Musik Otto Milde 
Scenografi/kostym/dockor Hanna Cecilia Lindkvist
Sömnad 
Amanda Wisselgren 
Tekniker 
Anthony Cooks 
Ljusdesign 
Marta Khomenko 
Mask 
Johanna Rönnbäck 
Illustratör 
Emma Rendel 
Pedagogmaterial Kersti Björkman 
Dockinstruktör 
Jenny Bjärksted 
Producent 
Sara Ulvenstrand

Karin Bergstrand och Otto Milde i Varför Därför Annars.

Karin Bergstrand och Otto Milde i Osamsas.
Foto: Alex Hinchcliffe