MÖTESPLATS BARNKULTUR: OSAMSAS - Om syskonrelationer och makt

På vårens sista mötesplats kommer vi få se Teater Tres föreställning Osamsas i regi av Liv Elf Karlén. På scen: Karin Bergstrand och Otto Milde. Efter föreställningen blir det samtal mellan regissören och Malena Janson, föreståndare för Centrum för barnkulturforskning, om teman som syskonrelationer och makt. Självklart kommer det finnas gott om utrymme för publikfrågor.

Om föreställningen Osamsas
OSAMSAS är en fartfylld fysisk och humoristisk tvekamp utan onödiga ord. I en inifrånvärld präglad av fantasier och känslostormar får vi följa två syskons vardag, full av lek, projekt, planer, gräl och samspel. Känslor tar fysisk form och tiden stannar upp vid det som kan verka oväsentligt, men som i själva verket är jordens medelpunkt. Ett omedvetet misstag framkallar katastrofer och väntan på en ursäkt är lika lång som en årstidsväxling.

OSAMSAS handlar om syskons brottningsmatcher, förhandlingar och regler. Om att snubbla efter någon som alltid kan bättre. Om att alltid behöva korta in steget och vänta in den som segar. Om att härmas, luras, skoja och retas. Om att klättra över nya hinder för att någon visar hur det går till. Om att upptäcka världen ihop med den bästa och jobbigaste personen i hela världen.

Datum: Tisdag den 31 maj 2022
Tid: 16:30-18:30
Plats: Teater tre, Rosenlundsgatan 12

ANMÄL DIG HÄR: OSAMSAS - om syskonrelationer och makt

Liv Elf Karlén

Liv Elf Karlen är dramatiker och regissör. Liv är också utbildare och metodutvecklare för normkreativa arbetssätt inom scenkonst. Några av hennes senaste uppsättningar, förutom Osamsas, är Placeboliv för Teater Lacrimosa, Katastrofen på Turteatern och Varför Därför Annars hos Teater Tre.

Generösare Kulanpremie ger lägre pris på kulturaktiviteter!

Generösare kulanpremie!

Nu kan alla förskolor/skolor i Stockholm stad boka teater med 80% kulansubvention! Det betyder att du kan boka egen salong på våra hemmaföreställningar för 70 kr/barn, boka teater att komma till förskolan skolan för 2900kr (ex moms) eller se digitala föreställningar för 70 kr/barn. Hör av dig så berättar vi mer!  info@teatertre.se 08-6690060 .

Regionssubvention 

Hela Stockholms region har 50% av gagepriset på turné och spelningar på hemmascen samt digitala föreställningar!

Mötesplats Barnkultur - Tisdag 18/5

Vi är en del av Mötesplats Barnkultur som är till för dig som är intresserad av allt inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och intressanta verksamheter. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tillfälle till frågor och diskussion. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Teater Tre, Länsmusiken i Stockholm, Konsulentenheten Region Stockholm, Centrum för barnkulturforskning I vanliga fall äger Mötesplatserna rum på Teater Tre, Rosenlundsgatan 12 i Stockholm, men arrangeras för närvarande digitalt. Föranmälan krävs, du får en länk och behöver inte ladda ner något program.

Magiska barnarkitekter
Datum
: Tisdag den 18 maj
Tid: kl. 17.00 – ca 18.00
Plats: Digitalt. Möteslänk skickas ut till alla anmälda.
Anmälan: Via formulär här.

amanda.jpg

Magiska barnarkitekter

- Amanda Larsson

Magiska barnarkitekter
Årets andra Mötesplats Barnkultur gästas av Amanda Larsson, arkitekturpedagog, verksamhetsledare och grundare av Magiska, en verksamhet som initierar projekt, medborgardialog och mötesplatser för och med barn och unga. Magiska vill genom sin verksamhet erbjuda en lekfull plattform, lyssna till barn och ungas åsikter och påminna oss vuxna om barnperspektivet, där ingenting är självklart. 

Genom projekt som ”Magiska barnarkitekter”, en workshop som kreativt och lekfullt påverkar barns rätt till staden, och ”Magiska trädgården”, ett stadsutvecklingsprojekt mellan 2014-2017 på Kvarnholmen i Stockholm, syftar deras verksamheter att göra samhället mer demokratiskt, klimatsmart och lekfullt.

Genom bilder, material och dokumentation från ”Magiska trädgården”, ”Arkitekturkollo” och ”VM i Trädhus” sätter Amanda fokus på etiska utmaningar och vinster med att arbeta aktivistiskt, kulturellt och tvärsektoriellt mellan kulturarbetare, barn och unga, museum, kommun och kommersiella aktörer.

OM AMANDA LARSSON
Amanda Larsson är grundare och verksamhetsledare för Magiska. Hon har tilldelats Stadsmiljöpriset 2015 för stadsutvecklingsprojektet ”Magiska Trädgården”, Bopriset 2019 för sitt arbete med ”Magiska Barnarkitekter” och utsetts till årets möjliggörare under arkitekturgalan 2020 för sitt arbete med ”Arkitekturkollo”. 

För mer information om Magiska:

https://cargocollective.com/magiska/Hem
https://vimeo.com/129968916
https://vimeo.com/350927381

Digitala föreställningar i vår!

20210221_0348_web.jpg
20200929_0381.jpg
20200922_0459.jpg

När publiken inte kan komma till teatern får teatern komma hem till publiken!

Nu kan ni se digitala föreställningar av Svempas napparKurt och Kio och vARG. Biljetterna kostar 120 kr per hushåll.
Ni får en länk med inloggningsuppgifter och teatern kommer hem till er i vardagsrummet! Innan och efter föreställningen får barnen träffa skådespelarna i ett interaktivt möte på zoom. Biljettbokningen stänger en timme innan föreställningen - boka biljetter i god tid!

Datum och länkar till biljettbokningen:
24 april kl. 13.00 och 15.00 vARG

Mötesplats Barnkultur - Onsdag 24/2

Vi är en del av Mötesplats Barnkultur som är till för dig som är intresserad av allt inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och intressanta verksamheter. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tillfälle till frågor och diskussion. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Teater Tre, Länsmusiken i Stockholm, Konsulentenheten Region StockholmCentrum för barnkulturforskning I vanliga fall äger Mötesplatserna rum på Teater Tre, Rosenlundsgatan 12 i Stockholm, men arrangeras för närvarande digitalt. Föranmälan krävs, du får en länk och behöver inte ladda ner något program.

Barns rätt till kulturella uttryck
Tid: Onsdag 24/2 kl. 17.00 - ca 18.00
Plats: Online via Zoom. Länk skickas till de som har anmält sig.
Anmälan: Maila till linda.lindgren@sll.se

M%C3%B6tesplats.jpg

Historieberättarna

- Barns rätt till kulturella uttryck

Årets första Mötesplats Barnkultur gästas av Anusha Andersson, grundare och verksamhetsledare på Historieberättarna som är en kulturförening, som bedriver verksamhet där barn och unga får uttrycka sig kreativt via olika konst- och kulturuttryck. Deras vision är att skapa en mer inkluderande kulturverksamhet genom metoder och projekt som ökar möjligheterna för delaktighet.

Anusha vill lyfta en diskussion kring hur vi kan öka möjligheterna att stärka barns kreativitet och delaktighet i kulturella uttryck och skapande. Hur når vi ut till fler barn och unga i praktiken? Är barn exkluderade delaktighet i kulturella uttryck? På vilka sätt kan vi öka en delaktighet?

Historieberättarna har funnits i fem år och arbetar idag med flera olika projekt, bland annat med ett internationellt projekt för och med nyanlända barn och unga. I december 2020 startade de också ett samarbete med ALMA-priset; det stora internationella barn- och ungdomslitteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, genom projektet ”Jag har ett tips på en bok”.

Välkomna till Mötesplats Barnkultur!

Vi är en del av Mötesplats Barnkultur! Det är till för dig som är intresserad av allt inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och intressanta verksamheter. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tillfälle till frågor och diskussion. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i StockholmRegion Stockholm Dans CirkusCentrum för barnkulturforskning och oss!

Sjungande barn - för alla barns rätt till sin röst
Tid: Onsdag 18/11 kl 17.00 - ca 18.00 (Logga in en stund innan på den länk du får när du anmäler dig)

Plats: Digitalt
Kostnadsfritt, men föranmälan behövs!
Maila till susanne.rundberg@musikaliska.se 

Mötesplats gammalt.png

Sjungande barn

- För alla barns rätt till sin röst

Kvällens gästföreläsare är Ulrika Lind som är projektledare för projektet och det nationella uppropet Sjungande barn, som Kungliga Musikaliska Akademien har startat. Musikens roll i undervisning och läroplaner har minskat och många är oroliga för att barn inte längre får tillgång till sina röster. Projektet innebär ett flerårigt utvecklingsarbete med nationell räckvidd, där alla som arbetar med barn på något sätt, gemensamt kan synliggöra värdet av sångens plats i förskola och skola. Alla barn ska få ökad tillgång till sina röster - på nya sätt. Ulrika berättar om upprinnelsen till projektet och hur arbetet kommer att fortskrida med allt från lokala utvecklingsinsatser till forskning om sånghälsa i skolan. 

Ulrika Lind är projektledare med erfarenhet från bl a Kulturrådet och Musikalliansen och är  utvecklingschef på Betaniastiftelsen, som arbetar bl a med musiken som existentiellt stöd i vård och omsorg. 


Välkommen!

Mötesplats Barnkultur - onsdag 30/9 på Teater Tre

Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Region Stockholm Dans Cirkus samt Centrum för Barnkulturforskning. Teater Tre är ny samarbetspart och Mötesplats Barnkultur kommer att vara här hos oss på teatern! Första mötet på Teater Tre skulle ha ägt rum 20 april, men sköts upp p.g.a Covid-19. Nu gör vi ett nytt Corona-anpassat försök den 30 september. Vi hoppar över minglet denna gång och tar in max 30 personer och håller avstånd. Det är öppet från kl 16.30 då lätt förtäring går att köpa till självkostnadspris. Föredraget börjar kl 17.00.

Barns rädslor nu och då
Tid: Onsdag 30/9 kl 17.00 - ca 18.00 (dörrarna öppnas kl 16.30).

Plats: Teater Tre, Rosenlundsgatan 12 (Obs! Ny plats.)
Fri entré, men föranmäl till susanne.rundberg@musikaliska.se

64bd185f-540b-4cca-bbde-48ca68fbdb44.png

Barns rädslor nu och då

Om nu Amazonas finns kvar när jag är vuxen

Vår första gästföreläsare är Helena Hörnfeldt som är docent i etnologi. Hon arbetar sedan 2002 som forskare och universitetslektor på avdelningen för etnologi vid Stockholms universitet. Under de senaste åren har Helena arbetat med ett forskningsprojekt om barn och ungas rädslor i nu- och dåtid. Här beskriver hon vad hon kommer att tala om:

Vi lever i en tid präglad av stor rädsla och oro för framtiden, något som kanske i första hand drabbar barn och ungdomar. Att känna rädsla är en naturlig del av barns uppväxt och uppfostran. Men vad barn är rädda för, skiftar både över tid och med plats och sammanhang. Om nutidens barn känner oro och rädsla för klimatförändringar och terrorism, riktade barn i tidigare generationer sin rädsla mot andra samhällsskeenden och materialiteter som exempelvis kalla kriget och atombomben. Vilka rädslor som människor fysiskt och psykiskt erfar är ofta nära sammankopplade med den tid och det samhällsklimat vi lever i. Rädsla fungerar på så sätt som ett vittnesbörd om samhället och världen, eftersom känslor också förkroppsligar värderingar. Föredraget utgår från intervjuer med barn om sina rädslor och vuxnas minnen av sin barndoms rädslor.

Mötesplats Barnkultur är till för dig som är intresserad av allt som händer inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och andra verksamheter. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tillfälle till frågor och diskussion. Mötesplatserna börjar med mingel (i vanliga fall) och lätt förtäring till självkostnadspris. De är ett samarbete mellan Länsmusiken i StockholmRegion Stockholm Dans Cirkus, Centrum för barnkulturforskning samt Teater Tre. 


Välkommen!

Nu är vi äntligen tillbaka!

Vi hoppas att ni har saknat teater lika mycket som vi har saknat er! Hösten står för dörren och vi öppnar upp salongen och turnéverksamheten igen! Föreställningarna kommer självklart att spelas för en glesare publik, i anpassning till rådande hälsorekommendationer.

d916a159-504d-4ebd-ab8a-205786128714.png

Tack för 2019!

Tusen tack alla ni fantastiska som har tagit del av vår verksamhet under 2019 - vårt stora jubileumsår! Här kommer en liten tillbakablick till höstens start! Den 24 augusti med 2000 dansande besökare på Open Air - Bebisbeat, sedan dess har vi haft jubileumsvecka och seminarium med te-stund och internationella gäster. Vi har dessutom spelat massor av föreställningar på hemmascen, på turné i Sverige och ute i Europa! Det har varit otroligt roligt och händelserikt och vi är väldigt glada över att vi har fått dela det med er. Nu tar Teater Tre julledigt, vi är tillbaka igen i januari, laddade inför vårens nya premiär! God jul & Gott nytt år! Vi ses 2020!