Välkomna till Mötesplats Barnkultur!

Vi är en del av Mötesplats Barnkultur! Det är till för dig som är intresserad av allt inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och intressanta verksamheter. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tillfälle till frågor och diskussion. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i StockholmRegion Stockholm Dans CirkusCentrum för barnkulturforskning och oss!

Sjungande barn - för alla barns rätt till sin röst
Tid: Onsdag 18/11 kl 17.00 - ca 18.00 (Logga in en stund innan på den länk du får när du anmäler dig)

Plats: Digitalt
Kostnadsfritt, men föranmälan behövs!
Maila till susanne.rundberg@musikaliska.se 

Mötesplats gammalt.png

Sjungande barn

- För alla barns rätt till sin röst

Kvällens gästföreläsare är Ulrika Lind som är projektledare för projektet och det nationella uppropet Sjungande barn, som Kungliga Musikaliska Akademien har startat. Musikens roll i undervisning och läroplaner har minskat och många är oroliga för att barn inte längre får tillgång till sina röster. Projektet innebär ett flerårigt utvecklingsarbete med nationell räckvidd, där alla som arbetar med barn på något sätt, gemensamt kan synliggöra värdet av sångens plats i förskola och skola. Alla barn ska få ökad tillgång till sina röster - på nya sätt. Ulrika berättar om upprinnelsen till projektet och hur arbetet kommer att fortskrida med allt från lokala utvecklingsinsatser till forskning om sånghälsa i skolan. 

Ulrika Lind är projektledare med erfarenhet från bl a Kulturrådet och Musikalliansen och är  utvecklingschef på Betaniastiftelsen, som arbetar bl a med musiken som existentiellt stöd i vård och omsorg. 


Välkommen!