Mötesplats Barnkultur - Onsdag 24/2

Vi är en del av Mötesplats Barnkultur som är till för dig som är intresserad av allt inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och intressanta verksamheter. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tillfälle till frågor och diskussion. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Teater Tre, Länsmusiken i Stockholm, Konsulentenheten Region StockholmCentrum för barnkulturforskning I vanliga fall äger Mötesplatserna rum på Teater Tre, Rosenlundsgatan 12 i Stockholm, men arrangeras för närvarande digitalt. Föranmälan krävs, du får en länk och behöver inte ladda ner något program.

Barns rätt till kulturella uttryck
Tid: Onsdag 24/2 kl. 17.00 - ca 18.00
Plats: Online via Zoom. Länk skickas till de som har anmält sig.
Anmälan: Maila till linda.lindgren@sll.se

M%C3%B6tesplats.jpg

Historieberättarna

- Barns rätt till kulturella uttryck

Årets första Mötesplats Barnkultur gästas av Anusha Andersson, grundare och verksamhetsledare på Historieberättarna som är en kulturförening, som bedriver verksamhet där barn och unga får uttrycka sig kreativt via olika konst- och kulturuttryck. Deras vision är att skapa en mer inkluderande kulturverksamhet genom metoder och projekt som ökar möjligheterna för delaktighet.

Anusha vill lyfta en diskussion kring hur vi kan öka möjligheterna att stärka barns kreativitet och delaktighet i kulturella uttryck och skapande. Hur når vi ut till fler barn och unga i praktiken? Är barn exkluderade delaktighet i kulturella uttryck? På vilka sätt kan vi öka en delaktighet?

Historieberättarna har funnits i fem år och arbetar idag med flera olika projekt, bland annat med ett internationellt projekt för och med nyanlända barn och unga. I december 2020 startade de också ett samarbete med ALMA-priset; det stora internationella barn- och ungdomslitteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, genom projektet ”Jag har ett tips på en bok”.