Välkomna till Mötesplats Barnkultur!

Vi är en del av Mötesplats Barnkultur! Det är till för dig som är intresserad av allt inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och intressanta verksamheter. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tillfälle till frågor och diskussion. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i StockholmRegion Stockholm Dans CirkusCentrum för barnkulturforskning och oss!

Sjungande barn - för alla barns rätt till sin röst
Tid: Onsdag 18/11 kl 17.00 - ca 18.00 (Logga in en stund innan på den länk du får när du anmäler dig)

Plats: Digitalt
Kostnadsfritt, men föranmälan behövs!
Maila till susanne.rundberg@musikaliska.se 

Mötesplats gammalt.png

Sjungande barn

- För alla barns rätt till sin röst

Kvällens gästföreläsare är Ulrika Lind som är projektledare för projektet och det nationella uppropet Sjungande barn, som Kungliga Musikaliska Akademien har startat. Musikens roll i undervisning och läroplaner har minskat och många är oroliga för att barn inte längre får tillgång till sina röster. Projektet innebär ett flerårigt utvecklingsarbete med nationell räckvidd, där alla som arbetar med barn på något sätt, gemensamt kan synliggöra värdet av sångens plats i förskola och skola. Alla barn ska få ökad tillgång till sina röster - på nya sätt. Ulrika berättar om upprinnelsen till projektet och hur arbetet kommer att fortskrida med allt från lokala utvecklingsinsatser till forskning om sånghälsa i skolan. 

Ulrika Lind är projektledare med erfarenhet från bl a Kulturrådet och Musikalliansen och är  utvecklingschef på Betaniastiftelsen, som arbetar bl a med musiken som existentiellt stöd i vård och omsorg. 


Välkommen!

Mötesplats Barnkultur - onsdag 30/9 på Teater Tre

Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Region Stockholm Dans Cirkus samt Centrum för Barnkulturforskning. Teater Tre är ny samarbetspart och Mötesplats Barnkultur kommer att vara här hos oss på teatern! Första mötet på Teater Tre skulle ha ägt rum 20 april, men sköts upp p.g.a Covid-19. Nu gör vi ett nytt Corona-anpassat försök den 30 september. Vi hoppar över minglet denna gång och tar in max 30 personer och håller avstånd. Det är öppet från kl 16.30 då lätt förtäring går att köpa till självkostnadspris. Föredraget börjar kl 17.00.

Barns rädslor nu och då
Tid: Onsdag 30/9 kl 17.00 - ca 18.00 (dörrarna öppnas kl 16.30).

Plats: Teater Tre, Rosenlundsgatan 12 (Obs! Ny plats.)
Fri entré, men föranmäl till susanne.rundberg@musikaliska.se

64bd185f-540b-4cca-bbde-48ca68fbdb44.png

Barns rädslor nu och då

Om nu Amazonas finns kvar när jag är vuxen

Vår första gästföreläsare är Helena Hörnfeldt som är docent i etnologi. Hon arbetar sedan 2002 som forskare och universitetslektor på avdelningen för etnologi vid Stockholms universitet. Under de senaste åren har Helena arbetat med ett forskningsprojekt om barn och ungas rädslor i nu- och dåtid. Här beskriver hon vad hon kommer att tala om:

Vi lever i en tid präglad av stor rädsla och oro för framtiden, något som kanske i första hand drabbar barn och ungdomar. Att känna rädsla är en naturlig del av barns uppväxt och uppfostran. Men vad barn är rädda för, skiftar både över tid och med plats och sammanhang. Om nutidens barn känner oro och rädsla för klimatförändringar och terrorism, riktade barn i tidigare generationer sin rädsla mot andra samhällsskeenden och materialiteter som exempelvis kalla kriget och atombomben. Vilka rädslor som människor fysiskt och psykiskt erfar är ofta nära sammankopplade med den tid och det samhällsklimat vi lever i. Rädsla fungerar på så sätt som ett vittnesbörd om samhället och världen, eftersom känslor också förkroppsligar värderingar. Föredraget utgår från intervjuer med barn om sina rädslor och vuxnas minnen av sin barndoms rädslor.

Mötesplats Barnkultur är till för dig som är intresserad av allt som händer inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och andra verksamheter. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tillfälle till frågor och diskussion. Mötesplatserna börjar med mingel (i vanliga fall) och lätt förtäring till självkostnadspris. De är ett samarbete mellan Länsmusiken i StockholmRegion Stockholm Dans Cirkus, Centrum för barnkulturforskning samt Teater Tre. 


Välkommen!

Nu är vi äntligen tillbaka!

Vi hoppas att ni har saknat teater lika mycket som vi har saknat er! Hösten står för dörren och vi öppnar upp salongen och turnéverksamheten igen! Föreställningarna kommer självklart att spelas för en glesare publik, i anpassning till rådande hälsorekommendationer.

d916a159-504d-4ebd-ab8a-205786128714.png

Tack för 2019!

Tusen tack alla ni fantastiska som har tagit del av vår verksamhet under 2019 - vårt stora jubileumsår! Här kommer en liten tillbakablick till höstens start! Den 24 augusti med 2000 dansande besökare på Open Air - Bebisbeat, sedan dess har vi haft jubileumsvecka och seminarium med te-stund och internationella gäster. Vi har dessutom spelat massor av föreställningar på hemmascen, på turné i Sverige och ute i Europa! Det har varit otroligt roligt och händelserikt och vi är väldigt glada över att vi har fått dela det med er. Nu tar Teater Tre julledigt, vi är tillbaka igen i januari, laddade inför vårens nya premiär! God jul & Gott nytt år! Vi ses 2020!