CLOWNER UTAN GRÄNSER I SAMARBETE MED TEATER TRE

- SAMTAL OM OSAMSAS RESA TILL POLEN

I början av januari var föreställningen Osamsas på turné i Polen och spelade för ukrainska flyktingbarn och deras familjer samt polska skolbarn. Turnén var ett samarbete mellan Teater Tre och biståndsorganisationen Clowner utan Gränser. 

Efter sista föreställningen av Osamsas den 11/2 på Teater Tre kommer skådespelarna, Karin Bergstrand och Otto Milde, att berätta om sina upplevelser och erfarenheter av turnén. Du som är publik på föreställningen är välkommen att stanna kvar och lyssna.

Det går också bra att enbart komma på samtalet, som är kostnadsfritt.

Samtalet börjar klockan 16.00 och håller på i en knapp timme. Barn är självklart välkomna.  

Anmäl att du kommer till info@teatertre.se

Pedagogträff på Teater Tre

Välkommen på pedagogträff den 15/2 kl. 10.00-12.00 på Teater Tre!

Den 15/2 bjuder vi in dig som är pedagog på förskola eller skola för ett samtal i anknytning till vår föreställning Jag kan! 

Vi bjuder på frukost, föreställning och samtal. 

Teater Tre träffar många av er i vardagen, både på vår hemmascen och ute på turné. Vi vill berätta för er om vår verksamhet och vi vill fråga er vad ni behöver och längtar efter från oss. Ni är barnens viktiga vuxna och våra viktiga vuxna. 

Hur kan vi fördjupa, förlänga och bredda upplevelsen av teatern för barnen tillsammans med er?

På plats finns skådespelare Per Dahlström, Teaterchef Susanna Humlesjö och vår publikansvariga Erika Petersson.

Ni anmäler er på info@teatertre.se senast 13/2, så vi vet hur många mackor vi ska bre och hur många koppar kaffe vi ska brygga.

Scenkonstfestival för barn och unga

Save the date!
Teater Tre Scenkonstfestival för barn och unga
12–20 november – Boka in det i kalendern redan nu!

Missa inte höstens scenkonstfestival på Teater Tre! 10 dagar fullspäckade av scenkonst för barn och unga. Vi bjuder på internationella gästspel, workshop för stora och små, föreläsningar och alla Teater Tres aktuella och kritikerrosade föreställningar.

Festivalen arrangeras i samarbete med det internationella forskningsprojektet Mapping - A map on the aesthetics of performance arts for early years. Håll utkik på vår hemsida och sociala medier för programsläpp och mer information.

MÖTESPLATS BARNKULTUR: OSAMSAS - Om syskonrelationer och makt

På vårens sista mötesplats kommer vi få se Teater Tres föreställning Osamsas i regi av Liv Elf Karlén. På scen: Karin Bergstrand och Otto Milde. Efter föreställningen blir det samtal mellan regissören och Malena Janson, föreståndare för Centrum för barnkulturforskning, om teman som syskonrelationer och makt. Självklart kommer det finnas gott om utrymme för publikfrågor.

Om föreställningen Osamsas
OSAMSAS är en fartfylld fysisk och humoristisk tvekamp utan onödiga ord. I en inifrånvärld präglad av fantasier och känslostormar får vi följa två syskons vardag, full av lek, projekt, planer, gräl och samspel. Känslor tar fysisk form och tiden stannar upp vid det som kan verka oväsentligt, men som i själva verket är jordens medelpunkt. Ett omedvetet misstag framkallar katastrofer och väntan på en ursäkt är lika lång som en årstidsväxling.

OSAMSAS handlar om syskons brottningsmatcher, förhandlingar och regler. Om att snubbla efter någon som alltid kan bättre. Om att alltid behöva korta in steget och vänta in den som segar. Om att härmas, luras, skoja och retas. Om att klättra över nya hinder för att någon visar hur det går till. Om att upptäcka världen ihop med den bästa och jobbigaste personen i hela världen.

Datum: Tisdag den 31 maj 2022
Tid: 16:30-18:30
Plats: Teater tre, Rosenlundsgatan 12

ANMÄL DIG HÄR: OSAMSAS - om syskonrelationer och makt

Liv Elf Karlén

Liv Elf Karlen är dramatiker och regissör. Liv är också utbildare och metodutvecklare för normkreativa arbetssätt inom scenkonst. Några av hennes senaste uppsättningar, förutom Osamsas, är Placeboliv för Teater Lacrimosa, Katastrofen på Turteatern och Varför Därför Annars hos Teater Tre.

Generösare Kulanpremie ger lägre pris på kulturaktiviteter!

Generösare kulanpremie!

Nu kan alla förskolor/skolor i Stockholm stad boka teater med 80% kulansubvention! Det betyder att du kan boka egen salong på våra hemmaföreställningar för 70 kr/barn, boka teater att komma till förskolan skolan för 2900kr (ex moms) eller se digitala föreställningar för 70 kr/barn. Hör av dig så berättar vi mer!  info@teatertre.se 08-6690060 .

Regionssubvention 

Hela Stockholms region har 50% av gagepriset på turné och spelningar på hemmascen samt digitala föreställningar!

Mötesplats Barnkultur - Tisdag 18/5

Vi är en del av Mötesplats Barnkultur som är till för dig som är intresserad av allt inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och intressanta verksamheter. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tillfälle till frågor och diskussion. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Teater Tre, Länsmusiken i Stockholm, Konsulentenheten Region Stockholm, Centrum för barnkulturforskning I vanliga fall äger Mötesplatserna rum på Teater Tre, Rosenlundsgatan 12 i Stockholm, men arrangeras för närvarande digitalt. Föranmälan krävs, du får en länk och behöver inte ladda ner något program.

Magiska barnarkitekter
Datum
: Tisdag den 18 maj
Tid: kl. 17.00 – ca 18.00
Plats: Digitalt. Möteslänk skickas ut till alla anmälda.
Anmälan: Via formulär här.

amanda.jpg

Magiska barnarkitekter

- Amanda Larsson

Magiska barnarkitekter
Årets andra Mötesplats Barnkultur gästas av Amanda Larsson, arkitekturpedagog, verksamhetsledare och grundare av Magiska, en verksamhet som initierar projekt, medborgardialog och mötesplatser för och med barn och unga. Magiska vill genom sin verksamhet erbjuda en lekfull plattform, lyssna till barn och ungas åsikter och påminna oss vuxna om barnperspektivet, där ingenting är självklart. 

Genom projekt som ”Magiska barnarkitekter”, en workshop som kreativt och lekfullt påverkar barns rätt till staden, och ”Magiska trädgården”, ett stadsutvecklingsprojekt mellan 2014-2017 på Kvarnholmen i Stockholm, syftar deras verksamheter att göra samhället mer demokratiskt, klimatsmart och lekfullt.

Genom bilder, material och dokumentation från ”Magiska trädgården”, ”Arkitekturkollo” och ”VM i Trädhus” sätter Amanda fokus på etiska utmaningar och vinster med att arbeta aktivistiskt, kulturellt och tvärsektoriellt mellan kulturarbetare, barn och unga, museum, kommun och kommersiella aktörer.

OM AMANDA LARSSON
Amanda Larsson är grundare och verksamhetsledare för Magiska. Hon har tilldelats Stadsmiljöpriset 2015 för stadsutvecklingsprojektet ”Magiska Trädgården”, Bopriset 2019 för sitt arbete med ”Magiska Barnarkitekter” och utsetts till årets möjliggörare under arkitekturgalan 2020 för sitt arbete med ”Arkitekturkollo”. 

För mer information om Magiska:

https://cargocollective.com/magiska/Hem
https://vimeo.com/129968916
https://vimeo.com/350927381

Digitala föreställningar i vår!

20210221_0348_web.jpg
20200929_0381.jpg
20200922_0459.jpg

När publiken inte kan komma till teatern får teatern komma hem till publiken!

Nu kan ni se digitala föreställningar av Svempas napparKurt och Kio och vARG. Biljetterna kostar 120 kr per hushåll.
Ni får en länk med inloggningsuppgifter och teatern kommer hem till er i vardagsrummet! Innan och efter föreställningen får barnen träffa skådespelarna i ett interaktivt möte på zoom. Biljettbokningen stänger en timme innan föreställningen - boka biljetter i god tid!

Datum och länkar till biljettbokningen:
24 april kl. 13.00 och 15.00 vARG

Mötesplats Barnkultur - Onsdag 24/2

Vi är en del av Mötesplats Barnkultur som är till för dig som är intresserad av allt inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och intressanta verksamheter. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tillfälle till frågor och diskussion. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Teater Tre, Länsmusiken i Stockholm, Konsulentenheten Region StockholmCentrum för barnkulturforskning I vanliga fall äger Mötesplatserna rum på Teater Tre, Rosenlundsgatan 12 i Stockholm, men arrangeras för närvarande digitalt. Föranmälan krävs, du får en länk och behöver inte ladda ner något program.

Barns rätt till kulturella uttryck
Tid: Onsdag 24/2 kl. 17.00 - ca 18.00
Plats: Online via Zoom. Länk skickas till de som har anmält sig.
Anmälan: Maila till linda.lindgren@sll.se

M%C3%B6tesplats.jpg

Historieberättarna

- Barns rätt till kulturella uttryck

Årets första Mötesplats Barnkultur gästas av Anusha Andersson, grundare och verksamhetsledare på Historieberättarna som är en kulturförening, som bedriver verksamhet där barn och unga får uttrycka sig kreativt via olika konst- och kulturuttryck. Deras vision är att skapa en mer inkluderande kulturverksamhet genom metoder och projekt som ökar möjligheterna för delaktighet.

Anusha vill lyfta en diskussion kring hur vi kan öka möjligheterna att stärka barns kreativitet och delaktighet i kulturella uttryck och skapande. Hur når vi ut till fler barn och unga i praktiken? Är barn exkluderade delaktighet i kulturella uttryck? På vilka sätt kan vi öka en delaktighet?

Historieberättarna har funnits i fem år och arbetar idag med flera olika projekt, bland annat med ett internationellt projekt för och med nyanlända barn och unga. I december 2020 startade de också ett samarbete med ALMA-priset; det stora internationella barn- och ungdomslitteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, genom projektet ”Jag har ett tips på en bok”.